VAN KASTJE NAAR CANVASJE

voor creatieve makers

Hallo Utrechtse kunstenaar! 

Thirty030 gaat in samenwerking met Utrecht Marketing een aantal elektriciteitskastjes vrijstellen om te laten beschilderen door jou, de Utrechtse kunstenaar, maker of creatieveling.

Wil jij jouw kunst terugzien in de straten van Utrecht? Dan is dit jouw kans! 

Het thema dit jaar is ‘DELEN’, geïnspireerd op het verhaal van Sint Maarten – het feest van het delen. Tijdens de viering van 2 tot 11 november 2024 zullen we dan ook officieel alle nieuw beschilderde elektriciteitskastjes samen bewonderen. 

Lees hier meer over het project.

Goed om te weten:

In het kader van het thema delen, roepen we buurtbewoners op hun buurtverhalen met ons te delen. Ben je uitgekozen om een van de kastjes te beschilderen? Dan vragen we je om je hierdoor te laten inspireren voor jouw ontwerp. Omdat het ontwerp ook binnen de richtlijnen moet passen, kan het zijn dat jij jouw ontwerp nog eens moet aanpassen.

De exacte periode waarin de kastjes omgetoverd zullen worden tot kunstwerken is nog niet bekend. Wij verwachten deze zomer. Uiteraard houden we je goed op de hoogte!

Wat bieden wij jou?

Jouw eigen canvas in de vorm van een elektriciteitskastje in een van de wijken in Utrecht!  Wij regelen al het benodigde materiaal en zorgen dat jij fijn aan de slag kunt gaan. Zo maken we het kastje schoon en bewerken we deze voor.

Ook vinden we het erg belangrijk dat jouw veiligheid wordt gewaarborgd. Vanuit de gemeente wordt dit zorgvuldig geregeld.

Tot slot zijn we hard bezig om je ook een vergoeding te bieden; hoeveel dit zal zijn en of dit gaat lukken, is nu nog onbekend.

Aanmeldingen gesloten

De deadline voor aanmelden was 31 mei 2024. Dat betekent dat voor deze editie inmiddels al 30 creatieve makers zijn uitgekozen en aan de slag zullen gaan voor dit project. Houdt onze website en Instagrampagina @Thirty030 in de gaten komend jaar voor een mogelijke Editie 2025!

Voor nu, maak er een mooi 2024 van en wellicht zien we je volgend jaar!

betrokken bij dit project

Marjolijn

IRIS

BRAM

MELISSA

 

MARLEEN

 

ROBIN

 

JAAP

 

ESTHER

 

ANNEKE

 

BEKIJK HET ARCHIEF

2021

Lees hier meer!

VEELGESTELDE VRAGEN

Wat houdt het project 'Van Kastje naar Canvasje' in?

Het project is in 2021 bedacht door een groep enthousiaste stadsambassadeurs van Thirty030. Met het doel om Utrecht op te fleuren, zijn er toen 18 elektriciteitskastjes omgetoverd tot kunstwerken.

Dit jaar, in 2024, heeft een nieuwe groep stadsambassadeurs de handen ineengeslagen om nog meer lelijke kastjes op te fleuren. Dit doen we in samenwerking met Utrecht Marketing én de bewoners en kunstenaars van Utrecht.

Hoe gaat dat in zijn werk?
– Allereerst bepalen we welke (30) elektriciteitskastjes geschikt zijn om te laten beschilderen. Dat is lastiger dan het klinkt, want er is toestemming nodig van de eigenaar van het kastje. Flink wat uitzoekwerk dus!
– Elk kastje krijgt een eigen ontwerp. We streven ernaar 30 kastjes om te laten toveren; elk kastje door een Utrechtse creatieve maker. De kunstenaar beschildert niet alleen het kastje, maar bedenkt ook het ontwerp!
– De input voor het ontwerp komt van de geweldige bewoners van Utrecht. We vragen iedereen zijn/haar verhaal van de wijk te delen. Zo draagt het kastje het verhaal van de wijk!

Het thema dit jaar is ‘DELEN’, geïnspireerd op het verhaal van Sint-Maarten – het feest van het delen. Tijdens de viering van 2 tot 11 november 2024 zullen we dan ook officieel alle nieuwe beschilderde elektriciteitskastjes samen bewonderen.

Ik wil graag meedenken over het ontwerp van een kastje, wat moet ik doen?

Heel leuk dat je mee wilt denken!

1. Ga naar onze informatiepagina voor bewoners.
2. Deel daar je input voor een elektriciteitskastje in jouw wijk. Dat kan via het online invulformulier onderaan.
– Wat maakt jouw buurt uniek?
– Welke woorden schieten je te binnen bij het thema ‘delen’ (in jouw buurt)?
– Hoe zou jouw ontwerp eruit zien?

Let op! Deadline = 31 mei 2024

3. Wij geven de verkregen input door aan de kunstenaar van het elektriciteitskastje in jouw wijk.
4. De kunstenaar maakt een passend ontwerp a.d.h.v. te verkregen input.

 

Ik ben kunstenaar en wil een kastje beschilderen, wat moet ik doen?

Supertof!

1. Ga naar onze informatiepagina voor creatieve makers.
2. Lees de informatie goed door, zodat je niet voor verrassingen komt te staan!
3. Nog steeds enthousiast? Meld je dan aan via het online invulformulier.

Let op! Deadline = 31 mei 2024

Als we meer aanmeldingen krijgen dan er kastjes zijn, zullen we een selectie moeten maken van de aanmeldingen. Uiterlijk 9 juni 2024 laten wij weten of de keuze op jou is gevallen.

Is er een looproute langs alle kastjes?

Tijdens de viering van Sint Maarten, van 2 tot 11 november 2024, zullen we officieel alle nieuw beschilderde elektriciteitskastjes samen kunnen bewonderen. Houd deze website daarom goed in de gaten voor nieuwe updates en meer informatie over de route. 

Mijn vraag staat er niet tussen, hoe kan ik contact opnemen?

We beantwoorden je vraag graag!

Stuur een mailtje naar ons mailadres: kastjenaarcanvasje@gmail.com 

STADSAMBASSADEURS VAN UTREG