VAN KASTJE NAAR CANVASJE

96,4% van alle electriciteitskastjes in Utrecht zijn… F*CKING LELIJK! 

Ze zijn bekrast, bevuild, bespoten, besmeurd, bevlekt, bedoezeld en beduimeld, maar worden nooit… BEWONDERD!

Tijd voor verandering! Want als je goed kijkt is elk kastje een leeg canvasje!

Dit project maakt van de grijze electriciteitskastjes kleurrijke kunstwerkjes en brengt zo kunst, kleur en creativiteit in de straten van onze stad. 

Door subsidies van het Initiatievenfonds, Ondernemersfonds en de impulssubsidie kunnen we achttien kastjes laten beschilderen. Dit gebeurt in juni 2021. Uiteraard willen we dat dit slechts het begin is, zodat er over een paar jaar geen enkel lelijk kastje meer in onze straten staat.   

Natuurlijk komen de achttien kunstenaars uit Utrecht. Denk aan JanIsDeMan, Teddies in Space, Jamie Nee en vele anderen. Aan hun de mooie taak om  de kastjes flink onder handen te nemen.

Het resultaat én de locaties van de kastjes publiceren we binnenkort op deze pagina. Houd voor nu vooral even onze social media in de gaten! 

bron: tenor.com

”Neem iets VERSCHRIKKELIJKS en maak het FANTASTISCH”

Meer over dit project
Van ‘Kastje naar Canvasje’ onderscheidt zich van andere kunstprojecten door te kiezen voor objecten in de openbare ruimte die niemand mooi vindt. Het idee ontstond tijdens een avondwandeling van initiatiefnemer Thomas Endeman.  

”Ik loop vaak (het liefst wanneer de avond is gevallen) een rondje door Utrecht. Tijdens een wandeling viel me zo’n kastje op: helemaal onder de graffiti en stickers. En zoals dat dan gaat zag ik vanaf dat moment alleen nog maar lelijke kastjes. 

Zo ontstond het idee om de kastjes te laten beschilderen door kunstenaars. Dat lijkt simpel, maar voordat er geschilderd mag worden moet je door een molen van regeltjes en restricties en moet er ook nog ergens geld losgepeuterd worden.

Samen met stadsambassadeurs Margreet en Daniëlle maakten we een plan en stukje bij beetje kreeg het project meer vorm.   

Al snel kregen we hulp vanuit de Gemeente en aansluitend ontvingen we subsidies van het Initiatieven- en Ondernemersfonds. Na een oproep in Instagram stroomden de aanmeldingen van kunstenaars binnen en zochten we de lelijkste kastjes van Utrecht uit om te laten beschilderen.

Op dit moment worden de kastjes beschilderd en vullen de straten van Utrecht zich langzaam met nog meer kunst en creativiteit. Ik kan niet wachten om tijdens m’n volgende wandeling de kastjes in levende lijve te bewonderen! ”

betrokken bij dit project

Thomas

DANIELLE

MARGREET

Frida

ESTHER

MEEDOEN, EEN LEUK IDEE OF IETS ANDERS?

MAIL ONS

STADSAMBASSADEURS VAN UTREG

Projecten

Podia

Denktank

Kom in contact met ons via

INFO@THIRTY030.NL

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

Log in as an administrator and view the Instagram Feed settings page for more details.