Anneke de Wit

Ambassadeur sinds: juli 2023
Wijk: Binnenstad
Beroep:
Sociotherapeut

Wie ben ik?
Mijn naam is Anneke en tweeënhalf jaar geleden ben ik neergestreken in de beeldschone binnenstad van Utrecht. Ik ben werkzaam in de forensische zorg en dat doe ik met heel veel plezier. Door mijn actieve en leergierige karakter kan ik soms in zeven sloten tegelijk lopen. Hierdoor beleef ik wel allerlei leuke avonturen en ontdek ik voortdurend nieuwe dingen. Zodra de eerste zonnestralen Utrecht verwarmen, ben ik vaak op een kleedje in een van de prachtige parken te vinden. Daarnaast ben ik altijd te porren voor onverwachte avonturen, samen eten of een feestje in de stad.

Waarom ben ik ambassadeur van Utrecht?
Utrecht heeft mijn hart helemaal weten te veroveren; er is geen stad waar ik liever ben! Afgelopen jaren heb ik zo veel mooie herinneringen, ontmoetingen en avonturen verzameld. Ik voel me hier helemaal thuis! Hierdoor besef ik mij ook hoe fijn en waardevol het is om thuiskomen te kunnen ervaren. Daarom ligt mijn focus op het creëren van verbinding, want ik ben ervan overtuigd dat verbinding de sleutel is tot een gelukkige en bloeiende stad.

Wat moet iedereen in Utrecht gezien of bezocht hebben?
Oef, de binnenstad alleen al is prachtig om doorheen te dwalen. Vergeet dan niet de kleine verborgen hofjes zoals het Abraham Dolehof, Andreashof, of de kloostertuin van de Dom! Je bevindt je dan in een oase van rust. Strijk daarna neer bij Keek voor de allerlekkerste taartjes. Oh en heb je tijd op vrijdag? Dan is er altijd een lunchpauze concert in Tivoli waar het Utrechtse talent zich laat zien, waanzinnig leuk!

WIJ ZETTEN OOK VETTE PROJECTEN OP!

STADSAMBASSADEURS VAN UTREG