ESTHER DE GROOT

Ambassadeur sinds: januari 2022
Wijk: Rotsoord
Beroep: 
Adviseur duurzaam ondernemen

Wie ben ik?
Een sportieve, enthousiaste bioloog die als doel heeft haar steentje bij te dragen aan een betere wereld. Dit lukt gelukkig vrij aardig in mijn rol als adviseur Duurzaam Ondernemen bij Stichting Stimular in Rotterdam. Gelukkig kan ik regelmatig thuiswerken waardoor ik mijn stadsie niet altijd hoef te verlaten! Naast werken ben ik erg ondernemend om zo ook alles uit mijn vrije dagen te halen. Rode draad in mijn leven zijn sporten (hardlopen, zwemmen, suppen, yoga, fietsen), vrienden en familie en lekker eten en drinken. Ook vind ik het leuk om crea-bea bezig te zijn en om me zo nu en dan culinair uit te sloven.

Waarom ben ik ambassadeur van Utrecht?
In 2014 ben ik in Utrecht komen wonen toen ik begon aan mijn bachelor Biologie. Ik heb een heerlijke studententijd gehad waarbij ik lid ben geweest bij de UBV, Orca, ViaKunst, Storm en Enactus. Ik ben altijd nieuwsgierig naar wat de stad te bieden heeft. Vanuit deze drijfveer ben ik via kanalen zoals UITMagazine, nieuwsbrieven en gewoon om je heen kijken als je door de stad loopt, altijd op de hoogte van de evenementen die worden georganiseerd. Ik haal veel energie uit het ontdekken van culinaire en culturele plekjes in Utrecht. Met veel enthousiasme deel ik vervolgens al mijn ontdekkingen aan mijn vrienden. Als stadsambassadeur kan ik deze tips met een nog breder publiek delen! Zo denk ik dat ik plekjes waar je de lekkerste koffie kan halen inmiddels heb ontdekt: Ohøj, Kaffeetaria en Koffie Leute. Wil je meer over de stad leren? Ga dan naar het Utrechts Archief. Ja echt, het is minder stoffig als dat het klinkt. Inspiratie voor een eerste date? Ga dan naar de Jeux de Boules bar of naar de Pingpong Club.

Wat moet iedereen in Utrecht gezien of bezocht hebben? En welke plek in Utrecht kan wel een upgrade gebruiken?
De Botanische Tuinen op de Uithof (of moet ik Science Park zeggen?)! En eigenlijk zou je daar meerdere keren per jaar naartoe moeten gaan, want elke keer staan er weer andere planten in bloei. Het is een heerlijke oase van rust en je kan naar hartelust informatie tot je nemen of gewoon slenteren langs al het kleurrijke en groene natuurpracht. Ik geef er wel eens rondleidingen als vrijwilliger, en vind het dan tof om anderen te enthousiasmeren. Wist je dat de Botanische Tuinen van Utrecht de grootste van Nederland zijn? Er zijn in totaal 8000 verschillende plantsoorten te vinden!

WIJ ZETTEN OOK VETTE PROJECTEN OP!

STADSAMBASSADEURS VAN UTREG