VERKIEZINGSCAMPAGNE 2021

 

DE CAMPAGNE om zoveel mogelijk jongeren naar de stembus te krijgen

Afgelopen jaar lanceerden wij een brutale campagne om jongeren te stimuleren te gaan stemmen voor de Tweede Kamerverkiezingen. Op 15, 16 en 17 maart hebben wij in de stad en online jongeren bereikt met leuzen zoals: ‘Hé dakhoas, laat je jonge stem vandaag horen!’ en ‘Hé Wijffie, er is gestreden voor ons stemrecht. Let’s make them proud!’.

Wij hebben deze actie in het leven geroepen omdat wij de jonge stem van de stad vertegenwoordigen en het belangrijk vinden dat ook jongeren van zich lieten horen tijdens de verkiezingen. Uit onderzoek van Ipsos bleek namelijk dat van alle leefstijdscategorieën jongeren tussen de 18 en 24 het minst stemmen.

Stadsambassadeur Eva (18): “Ik mocht dit jaar voor het eerst mijn stem uitbrengen en eindelijk echt van mij laten horen. Stemmen is in mijn ogen een fundamenteel onderdeel om jezelf te ontwikkelen, naar de meningen van anderen te luisteren en uit je eigen bubbel te komen. Dat is in in het begin misschien eng, maar dat maakt je wel een volwaardig persoon. Laat dus van je horen.”

Naast deze campagne hebben wij ook online van ons laten horen. Met als doel: jongeren informeren en inspireren over het stemmen. Zo hebben wij een overzicht gemaakt van verschillende stemwijzers om jongeren een klein beetje op weg te helpen bij het maken van de – voor hen – juiste keuze. Op onze Instagram gaven wij bijvoorbeeld een opsomming van stemwijzers speciaal voor jongeren.

CREDITS

Grote dank aan Dutch Portfolio die ons heeft geholpen met de vormgeving van deze toffe campagne!

Daarnaast dank aan de ambassadeurs die hebben bijgedragen aan de quotes. Zonder jullie waren we niks.

Abdelilah Alhamoud, Ben Lake, Eva Breunesse, Giselle Koning, Jules Jansen en Roos Reinatz.

En uiteraard ook een dikke SHOUT OUT naar de Gemeente Utrecht die de airtime van de digitale schermen beschikbaar stelde!

En niet te vergeten onze aanjager Pauline Mulder xx

initiatiefnemers van dit project

IRIS

Giselle

MENTE

MEEDOEN, EEN LEUK IDEE OF IETS ANDERS?

MAIL ONS

STADSAMBASSADEURS VAN UTREG