Mente Weijer

Leeftijd: 26
Wijk: Kanaleneiland
Beroep: Freelance journalist & content creator

Wie ben ik?
Een open boek die bruist van de positieve energie die vaak – soms tegen beter weten in – geen blad voor de mond neemt, maar wel mensen graag aan het lachen maakt. Ik ben een echte verhalenverteller. Vroeger op het toneel, nu in de media. Op dit moment werk ik als redacteur bij een vakblad waar ik artikelen schrijf voor de website en de fysieke editie. Daarnaast houd ik mij voor dit blad bezig met de social media en klus ik in mijn overige uurtjes af en toe bij als freelancejournalist. In mijn vrije tijd sport ik twee à drie keer per week, ga ik graag naar theatervoorstellingen, bezoek ik regelmatig een filmvoorstelling – het liefst een filmhuisfilm – en lees ik literaire romans. O ja, en ik borrel graag met vrienden terwijl ik ze inmaak met een potje Skip-Bo. So bring it on!

Waarom ben ik ambassadeur?
In 2015 ben ik voor mijn studie Journalistiek in deze mooie stad komen wonen en ik word nog steeds elke dag een stukje verliefder. In 2020 heb ik mijn studentenkamer in de binnenstad ingeruild voor een tof appartement samen met mijn vriend in het industriële bedrijvengebied Kanaleneiland. Door deze overstap leer ik een hele andere kant van de stad kennen. Met Thirty030 hoop ik samen met een groep enthousiastelingen alle Utrechtenaars in onze fijne stad te inspireren met mooie projecten en verhalen. Ook wil ik gaan zorgen voor meer diversiteit en cultuur in de stad. Dit is er natuurlijk al, maar het kan volgens mij altijd meer en beter!

Wat moet iedereen in Utrecht gezien of bezocht hebben?
Om de hoek van de Uithof en slechts 15 minuten fietsen vanaf de binnenstad liggen de landgoederen Amelisweerd & Rhijnauwen. Een natuurgebied dat je even onttrekt aan alle drukte van de stad en helemaal tot rust laat komen (#nospon). Ik vind het heerlijk om op zaterdagochtend – afhankelijk van hoe diep ik de avond ervoor in het glaasje heb gekeken of niet – mijn hardloopschoenen aan te trekken en hier een stuk te hardlopen. Gewoon een mooie wandeling maken om vervolgens in de theetuin een overheerlijke pannenkoek te verorberen is natuurlijk ook een optie!

WIJ ZETTEN OOK VETTE PROJECTEN OP!

STADSAMBASSADEURS VAN UTREG

Home

Kom in contact met ons via

INFO@THIRTY030.NL

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

Log in as an administrator and view the Instagram Feed settings page for more details.