Op de dag dat Sinterklaas Nederland van cadeautjes voorziet, draagt burgemeester Jan van Zanen bij aan een groot geschenk voor de Utrechtse dak- en thuislozen. De bijdrage van Van Zanen was slechts een klein percentage van wat de Gemeente Utrecht heeft bijgedragen aan de donatie-actie van Thirty030. Er zijn maar liefst drie dozen vol sokken gedoneerd door de raadsleden, griffie- en fractiemedewerkers.

Wist je dat het meest benodigde item voor thuis- en daklozen handdoeken, ondergoed en sokken zijn? De meeste kleding wordt gedoneerd, maar kleinere items worden helaas vaak vergeten. En heel eerlijk, jij draagt je sokken toch ook tot de gaten niet meer kunnen en ze echt niet meer weggegeven kunnen worden. Het is daarom hoognodig dat we een sokje bij gaan dragen deze kerst. Wees geen held op sokken en steun verschillende daklozenorganisaties in ons mooie stadsie. Iedereen met een warm gevoel de kerstdagen in. Win-win-situatie, toch?

Laat de dakloze niet in zijn hemdje staan

Voor een kleine donatie kan Thirty030 op verschillende manieren voor warme lichaamsdelen zorgen. Zo kan je kiezen om twee paar sokken te doneren a €5,-, maar bijvoorbeeld ook 15 paar sokken én 15 onderbroeken voor €40,-. Doneer jij of je organisatie €100,- of meer? Als bedankje zorgen wij voor een rondleiding door Utrecht, verzorgd door een dakloze. Kijk op deze pagina voor alle care packages en geef!

Sokken inleveren?

Heb jij vorig jaar een paar sokken gekregen die je eigenlijk heel lelijk vindt en die nog steeds ongebruikt in kast liggen? Daar worden wij, en thuis- en daklozen, wel blij van! Lever je sokken in bij de vertegenwoordigers van Thirty030 of kijk voor de inleverlocaties op de website.