Bente van Hintum (1996) is een masterstudent Communicatie & Organisatie aan de Universiteit van Utrecht. Zij is werkzaam in de horeca, organiseert en presenteert haar eigen openmic Ratjetoe en is ambassadeur van ons mooie stadsie bij Thirty030.

We zitten middenin een crisis van ongekende grootte. Het coronavirus is onder ons, en dat blijft voorlopig nog wel zo. Een tijd lang checkte ik elke dag het aantal coronadoden, nieuwe IC opnames en besmettingen op de website van de NOS. Hier ben ik inmiddels mee opgehouden. Ik houd het nu bij de persconferenties en af en toe een journaal.

Ik heb behoefte aan positief nieuws. Dit verlangen merk ik op bij meer mensen in mijn omgeving. Gelukkig weten mijn collega stadsambassadeurs van Thirty030 mij elke keer weer positief te verrassen. De vrijwilligers van Thirty030 zetten zich namelijk (ook nu) in om Utrecht nóg leuker te maken. Graag deel ik met jullie twee van de toffe initiatieven van dit jong, Utrechtse collectief.

CoronaQuotes! 

Zo kwamen Christopher Marks en Thomas Endeman op het idee om de digitale schermen in de stad in te zetten voor wat luchtige quotes die tegelijkertijd mensen attenderen op de adviezen vanuit het RIVM. Samen met de andere ambassadeurs verzamelden zij pakkende quotes. Binnen een mum van tijd lag er een tof ontwerp en hing de stad vol met deze coronaquotes. Bijvoorbeeld:

‘Ik waste mijn handen al voordat het cool was’ of ‘Ook zonder hatsjie, blijf je binnen voor je stadsie!’ 

Wij ontvingen ongelofelijk veel positieve reacties en besloten daarop de tweede ronde open te stellen voor suggesties van onze stadsgenoten. Zo verschenen er quotes op de schermen als: ‘Hoesten, we have a problem’ en ‘Wees geen dakhaos, maar een thuisbaas’

Binnenkort maken we weer nieuwe digitale posters. Heb jij een goede suggestie voor een coronaquote? Geef het dan door via de website van Thirty030 ( https://thirty030.nl/corona-quotes/ ).

Berenjacht! 

Een minder groot project maar zeker niet met minder impact, is het project van stadsambassadeur Margreet Rijlaarsdam. Zij werd enthousiast van alle teddyberen in de vensterbanken van de Utrechtse huizen. Deze beren worden neergezet zodat kinderen op berenjacht kunnen. Niet iedereen heeft natuurlijk zo’n knuffelige vriend in huis. Daarom besloot Margreet een kleurplaat te illustreren en uit te delen in haar wijk. Deze kleurplaat kunnen mensen inkleuren en op het raam plakken. Zo wordt de berenjacht nog avontuurlijker.

Zelf ook zo’n kleurplaat ophangen? Print ‘m hier zelf uit! (https://www.magsupyourmind.com/wp-content/uploads/2020/04/Kleurplaat-teddybeer-01.pdf )

Dit soort initiatieven, groot of klein, halen mijn gedachten eventjes af van dat vreselijke virus. Ik ben trots op de stadsambassadeurs van Thirty030 en trots op Utrecht!