Willemijn van es

Ambassadeur: januari 2023 tot december 2023
Wijk: Tuinwijk
Beroep:
Student

Wie ben ik?                                                                                                     Hoi, mijn naam is Willemijn! Tijdens de Corona lockdown ben ik naar Tuinwijk verhuisd, naar een super gezellig plekje waar ik drie jaar later met veel plezier nog steeds woon. In mijn dagelijks leven studeer ik ontwikkelingspsychologie aan de Universiteit Utrecht. Ik ben begonnen met een bachelor psychologie, en na een onderzoeksmaster te hebben gevolgd, ga ik in september nog beginnen aan een klinische master psychologie. Ik ben misschien wel de moderne versie van de ‘eeuwige student’: ik blijf zoeken naar manieren om nog te blijven studeren, want ik houd heel erg van nieuwe dingen leren, vooral in het werkveld van kinderen en jeugd. Naast nieuwe dingen leren, word ik enorm blij van onbekende culturen en plekken ontdekken. Ik reis graag naar en door Azië: deels om te backpacken, maar ook om een steentje bij te dragen met vrijwilligerswerk (met kinderen).

Waarom ben ik ambassadeur van Utrecht?
Tijdens mijn studie ben ik vooral bezig met theorie, compleet in mijn eigen bubbel, zonder link naar de praktijk. Ik focus me vooral op de doelgroep jeugd: ik doe op dit moment onderzoek naar duurzaam gedrag onder jongeren, maar ik vind ook mentale gezondheid onder jongeren belangrijk. Als stadsambassadeur van Utrecht wil ik graag de theoretische kennis die ik opdoe tijdens mijn studie, omzetten in projecten waarmee we met Thirty 030 kunnen bijdragen aan een mooi, schoon en gezond Utrecht.

Wat moet iedereen in Utrecht gezien of bezocht hebben?             Ik ben een echte fan van stadswandelingen, want hierbij kom je elke keer weer nieuwe, leuke plekjes tegen. Ik heb al heel wat wandelingen in Utrecht gemaakt, maar mijn aanrader zou zijn om eens door de vogelenbuurt te lopen, met een koffie-to-go van Tijm Tuinwijk in je hand! WIJ ZETTEN OOK VETTE PROJECTEN OP!

STADSAMBASSADEURS VAN UTREG