Willem Vernooij

Ambassadeur sinds: januari 2023
Wijk: Museumkwartier
Beroep: Journalist, schrijver

Wie ben ik?
Een kwieke knaap met een scherpe tong en een goed gevoel voor humor. Mijn naam is Willem Vernooij en ben sinds 2014 gelukkig in Utrecht. Tijdens mijn HBO opleiding ben ik hier komen wonen. Niet uit noodzaak (ik woonde in de regio), maar omdat Utrecht me altijd al heeft getrokken. En toen ik filosofie in Nijmegen ging studeren, vertikte ik het om Utrecht in te ruilen voor iets anders. Verder word ik blij van nieuwe dingen leren, schrijven, cabaret, muziek (maken), bioscoopfilms en houtbewerking. En zo nu en dan een potje bier in goed gezelschap, uiteraard!

Waarom ben ik ambassadeur van Utrecht?
Ik wil betrokken raken bij de stad waar ik al veel jaren met plezier woon. Ik vind een boel en roep een hoop, maar wanneer ga ik daar nou eens iets aan doen? Daarom heb ik me aangemeld om stadsambassadeur te worden. Niet op je reet zitten en roepen: de schouders eronder en aan de slag.

Wat moet iedereen in Utrecht gezien of bezocht hebben?
Cafca aan de Oudegracht is mijn favoriete plek om met wildvreemden te kletsen. Om een of andere reden is het een van de weinige plekken in Utrecht waar dit van nature ontstaat. Verder hebben Springhaver en Louis Hartlooper twee geweldige cafés (naast het puike aanbod aan films natuurlijk) en is Café DeRat een van de fijnste cafés van de stad. Ook vind ik DB’s een van de leukste plekken in Utrecht: daar waar het publiek bestaat uit metalheads en buurtbewoners. Een verrijking van cultureel Utrecht.

WIJ ZETTEN OOK VETTE PROJECTEN OP!

STADSAMBASSADEURS VAN UTREG