Sam Rapaport 2018-12-06T16:04:39+00:00

Sam Rapaport

Leeftijd: 26
Woonplaats: Utereg!

Danser bij Underdogz Crew, assistent bedrijfsleider bij TivoliVredenburg

Wie ben je?
Hee! Ik ben Sam, 26 jaar, en geboren en getogen Utrechter. Met uitzondering van een klein jaartje Rotterdam woon ik al mijn hele leven in Utrecht en ik zou geen reden weten om ooit ergens anders te gaan wonen (behalve in het buitenland misschien). Ik volg een opleiding tot docent geschiedenis en in het kader daarvan werk ik als docent op een middelbare school in Baarn. Verder werk ik nog met ontzettend veel plezier bij TivoliVredenburg. Ik heb altijd gedanst; op mijn 16e heb ik samen met een groep vrienden de dansgroep Underdogz Crew opgericht. Hoewel dansen momenteel helaas op een laag pitje staat blijft het onderdeel van mijn persoonlijkheid en ben ik trots op alles wat de Underdogz nu presteren. Zij representen Utrecht nu op nationaal en internationaal niveau.

Waarom zit je in Thirty030?
Ik hoop met behulp van Thirty030 iets te kunnen betekenen voor subculturen in Utrecht. Momenteel is de stad nog erg gericht op studenten en zijn veel andere subculturen nagenoeg onzichtbaar. Er is bijvoorbeeld ontzettend veel hip hop te vinden in de stad, maar veel is weggestopt in de wijken. Dat vind ik zonde. Maar niet alleen culturele subculturen zijn slachtoffer van dit beleid. Steeds meer “echte” Utrechters verdwijnen uit de volksbuurten en moeten noodgedwongen naar omliggende plekken als Nieuwegein, Maarsen en De Meern verhuizen. Via Thirty030 zou ik hier graag verandering in brengen.

Wat inspireert je? 
Mijn crew Underdogz Crew, hip hop cultuur in het algemeen, vrienden en Stephen Covey.

Wat was het laatste dat je ontroerde? 
Ik ben erg gevoelig voor filmpjes van honden.

Jouw wens voor Utrecht? 
Mijn wens is dat “ons stadsjie” een grote sprong voorwaarts zet in het culturele aanbod in de binnenstad. Dat de subculturen een groter podium kunnen krijgen in de binnenstad, de stad niet volledig overspoeld wordt door studenten en starters, maar dat ook de échte Utrechters zich hier thuis kunnen blijven voelen. En mijn eigen egoïstische droom: een plek in de binnenstad waar alle elementen van hip hop samen komen!