Saif Abdoelrazak

Ambassadeur sinds: januari 2024
Wijk: Wittevrouwen
Beroep:
Onderzoeker, trainer, en evenement organizer

Wie ben ik?
Hi, ik ben Saif, oorspronkelijk uit Nieuwegein, maar al vijf jaar trotse inwoner van Utrecht! Naast mijn werk als freelance onderzoeker en trainer binnen Generative Artificial Intelligence, houd ik mij veel bezig met het organiseren van storytelling evenementen bij de Nijverheid, met als doel om mensen van alle walks of life te verbinden met elkaar. Ik ben ervan overtuigd dat het aanbieden van plekken waarbij mensen zich op hun gemak voelen en laagdrempelig met elkaar in gesprek kunnen raken de sleutel is tot het bouwen van een meer empathische en begripvolle samenleving. Daarnaast vind ik het een fijn idee dat mensen die elkaar niet kennen meer met elkaar in gesprek raken, iets wat naar mijn idee steeds minder voorkomt in het dagelijks leven. 

Naast al deze ongein ben ik veel te vinden in verschillende koffiezaken van Utrecht, waar ik mijn flat whites met havermelk drink terwijl ik mijzelf de illusie voorhoud dat ik doeltreffend mijn werk aan het verrichten ben. 

Waarom ben ik ambassadeur van Utrecht?
Sinds ik in Utrecht ben komen wonen heeft de stad mij zoveel waardevolle dingen geboden, waardoor ik mij snel heb kunnen wortelen in de stad.

Deze warmte en verbondenheid die ik heb ervaren wil ik graag doorgeven aan anderen, zodat iedereen zich hier even verbonden en thuis kan voelen als ik. 

Wat moet iedereen in Utrecht gezien of bezocht hebben?
Mijn lievelingsplek om koffie te drinken is The Village aan de Voorstraat. Net zoals op de Voorstraat zelf, is het bijna onmogelijk om niet een bekende tegen te komen bij deze koffiezaak. Er hangt altijd een gemoedelijke sfeer, de koffie is goed, en de mensen die daar zitten zijn zowel interessant als geïnteresseerd.

Verder raad ik het aan iedereen aan om een mooie wandeling te maken langs de singel wanneer het weer het toelaat – dat is veruit mijn favoriete wandeling/hardlooproute!  

WIJ ZETTEN OOK VETTE PROJECTEN OP!

STADSAMBASSADEURS VAN UTREG