Sabien Engels

Ambassadeur sinds: januari 2023
Wijk: Lombok
Beroep: Kunstenaar & locatiemanager

Wie ben ik?                                                                                                     Ik ben Sabien Engels, geboren in de achterhoek maar, na een korte tussenstop in Arnhem, inmiddels alweer 7 jaar trotse inwoner van Utrecht. In 2018 studeerde ik af als Spatial Designer aan de HKU en inmiddels ben ik ondernemer & mede-oprichter van Studio SPÉS en zit ons atelier gevestigd in de Havenloods. We maken (interactieve) lichtkunst, voornamelijk in de openbare ruimte (In Utrecht!) en laten ons inspireren door maatschappelijke vraagstukken en menselijk gedrag. Één dag in de week sta ik broodjes te beleggen en koffietjes te maken bij Eethuis Vers en in het zonnige seizoen ben ik ook werkzaam als locatiemanager bij Beton-T. Naast al die functies in er gelukkig ook nog tijd om mezelf moe te maken in de sportschool, sta ik regelmatig in moeilijke yogaposes en maak je me blij met zowat alles wat met cultuur en eten te maken heeft. Stilzitten en thuisblijven wordt ik wat minder enthousiast van, dus je vindt me ook regelmatig met een biertje in mijn hand al spelletjes spelend in de kroeg of zwierend op een dansvloer, festival of concert.

Waarom ben ik ambassadeur van Utrecht?
Ik ben groot fan van onze prachtige stad maar denk ook dat er nog ontelbaar veel mogelijkheden zijn om Utrecht nog mooier, gezelliger, gezonder, veiliger en creatiever te maken. En omdat ik niet alleen maar passief dingen wil roepen maar er ook actief aan bij te dragen leek het me een fijn idee om dit samen met andere Utrecht enthousiastelingen te doen en vanuit verschillende disciplines samen te werken. Naast dat het ook gewoon heel leuk is om in een groep met zoveel leuke gelijkgestemden te zitten! Ook hoop ik dat ik bij kan dragen aan het op de kaart zetten van Utrecht als culturele en creatieve stad, want met de aanwezigheid van de HKU en vele broedplaatsen loopt er hier zoveel (ongezien) talent rond die in mijn ogen meer podium zouden moeten krijgen en zo Utrecht nog leuker en mooier kunnen maken!

Wat moet iedereen in Utrecht gezien of bezocht hebben?
Er valt eindeloos veel te ontdekken aan plekjes maar één van mijn favoriete ontdekkingen zijn toch wel de verborgen hofjes in de binnenstad, er zijn er meer dan je denkt! Daarnaast is de muntkade ook 1 van mijn lievelingsplekken … ook heel fijn om op een warme zomerdag ‘s ochtends vroeg een duik te nemen wanneer het nog rustig is en de stad nog stil op wat fluitende vogels na. O en niet te vergeten het terrein van de Havenloods, de Nijverheid en Narcafe, waar altijd een hele fijne creatieve en openminded sfeer hangt, je eindeloos inspiratie vindt en heerlijk kan dansen!

WIJ ZETTEN OOK VETTE PROJECTEN OP!

STADSAMBASSADEURS VAN UTREG