ROOS JANSEN

Ambassadeur sinds: januari 2022
Wijk: Domkwartier
Beroep: Adviseur Leiderschap en talentontwikkeling

Wie ben ik?
Hi! Mijn naam is Roos en ik vermaak me overdag als adviseur leiderschap- en talentontwikkeling in het UMC Utrecht. Ik krijg energie van het samenwerken met verschillende mensen en te zorgen dat iedereen op zijn plek zit en zich kan ontwikkelen. In mijn vrije tijd struin ik graag door een toko voor lekkere en bijzondere ingrediënten voor een heerlijke maaltijd om daarna samen met vrienden van te genieten onder het genot van een heerlijk speciaalbiertje of een goed glas wijn. Verder probeer ik de omgeving van Utrecht te ontdekken op de racefiets, maar ik blijf tot nu toe helaas nog alleen een goed weer fietser. Wel met de goede moed dat dat dit jaar anders wordt!

Waarom ben ik ambassadeur van Utrecht?
Al sinds mijn middelbare schooltijd kwam ik graag in Utrecht en uiteindelijk ben ik hier ook gaan studeren en wonen. Utrecht blijft toch echt mijn favoriete stad van Nederland en heeft mij zo veel mooie momenten laten beleven dat ik heel graag iets terug wil doen. Naast mijn werk ben ik ondernemend en steek ik graag mijn handen uit mijn mouwen. En ik dacht; als stadsambassadeur kan ik deze twee perfect combineren! Ik kijk er naar uit om mijn mede stadsambassadeurs te leren kennen en samen nieuwe projecten op te zetten om Utrecht nog mooier te maken!

Wat moet iedereen in Utrecht gezien of bezocht hebben?
Als eerste ben ik -zoals denk ik vele van ons- verliefd op de prachtige oude binnenstad met de werf aan de oude gracht, de prachtige kleine straatjes, hofjes en cafe’tjes (favorieten zijn toch wel le Clochard en Stichtse Taveerne). Om even te ontsnappen aan de drukte van onze mooie stad zou ik iedereen aanraden om een kano te huren bij de rijnstroom en richting Amelisweerd te kanoën, hier kan je heerlijk aan de kant picknicken, zwemmen en zonnen. Perfect voor een warme zomerdag. Ook op de wat koudere dagen is het hier prachtig en kan je heerlijk wandelen en lunchen -of een koffie to go halen- bij de Veldkeuken. Of zoals ik als kind deed; een pannenkoek eten bij Theehuis Rhijnauwen. Het voelt als een heerlijk dagje uit, maar zo dichtbij! Oh en voordat je op pad gaat zoek dan wat lekkere biertjes uit bij de bierverteller op de twijn.

WIJ ZETTEN OOK VETTE PROJECTEN OP!

STADSAMBASSADEURS VAN UTREG