Robin Rauws

Ambassadeur sinds: juli 2023
Wijk: Binnenstad
Beroep: Junior onderzoek ruimtelijke vraagstukken

Wie ben ik?                                                                                  
Mijn naam is Robin, geboren en getogen in Utrecht. Ook werk ik in Utrecht: in een kantoorgebouw in stadion Galgenwaard houd ik me bezig met onderzoek naar sporten en bewegen in de openbare ruimte. Hierbij kijk ik bijvoorbeeld hoe overheden de leefomgeving beweegvriendelijker kunnen inrichten, wat de voordelen zijn van een omgeving die beweegvriendelijk is, en monitor ik de beweegvriendelijkheid van Nederland. Buiten mijn werk maak ik graag een wandeling door de stad, een fietstocht langs de Vecht, of maak (en eet) ik veganistische baksels.

Waarom ben ik ambassadeur van Utrecht?
De wens om de wereld om mij heen een stukje beter en mooier te maken is wat mij drijft in mijn werk en vrije tijd. Als ambassadeur van Utrecht wil ik er, samen met de andere ambassadeurs, aan bijdragen dat het mooie en fijne Utrecht een plek is waar iedereen, ongeacht diens achtergrond, zichzelf kan zijn, een thuis kan vinden en zich veilig voelt.

Wat moet iedereen in Utrecht gezien of bezocht hebben?
Er zijn veel must-sees in Utrecht; het is moeilijk om te kiezen. Als wandelaar beveel ik het wandelpad langs de Utrechtse singels en een wandeling door Amelisweerd en langs de Kromme Rijn aan. En als liefhebber van baksels kan ik iedereen van harte aanraden een bezoekje te brengen aan Life’s a Peach, Loaf en Vegitalian.

WIJ ZETTEN OOK VETTE PROJECTEN OP!

STADSAMBASSADEURS VAN UTREG