ying visser

Leeftijd: 26
Wijk: Breedstraat
Studie: 
Beleidsmedewerker

Wie ben ik?
‘s Ochtends begin ik het liefst mijn dag in de sportschool of in de tuin met een Les Mills lesje of met een rondje langs de Singel. Overdag ben ik beleidsmedewerker op een ministerie. ‘s Avonds kook ik bij BuurtBuik Utrecht Oost of Lombok een verspillingsvrije vegetarische driegangenmaaltijd, nu voor afhaal en straks weer gezellig aan tafel me de hele buurt. Daarnaast maak ik graag de dansvloer onveilig als ambassadeur bij Wasserette en Gymnastiek. Zodra de filmhuizen weer open zijn benut ik graag mijn Cinevillepas in Louis Hartlooper of Springhaver en ben ik koffieleutend te vinden bij een knus koffiezaakje zoals Cornelis of 30ML.

Waarom ben ik ambassadeur van Utrecht?
Sinds 2014 mag ik Utrecht mijn stadsie noemen en ben ik begonnen op de University College Utrecht campus bubbel en ben ik steeds verder de binnenstad ingetrokken. Utrecht is intiem, heeft veel historie en ontzettend vette duurzame en inclusieve initiatieven die meer op de kaart gezet mogen worden. Ik hoop als stadsambassadeur mede Utrechters zowel een podium als een luisterend oor te bieden.

Wat moet iedereen in Utrecht gezien of bezocht hebben?
Een stadswandeling door de binnenstad van Utrecht met zonsopgang of zonsondergang. Neem je (analoge) fotocamera vooral mee om alle streetart te spotten. Voor meer natuur en het ontsnappen aan de stadsdrukte is de Voorveldse en Natuurpark Bloeyendael een aanrader met Loft 88 als heerlijke tussenstop. Nacho’s (de beste van Uuu) met speciaalbiertje of rosé bij Neutje of een grote, stomend heet gepofte zoete aardappel bij Potae aan de Steenweg. Toch meer van de Nederlandse keuken? Met een fietstocht en na een boswandeling kan je terecht bij Theehuis Rhijnauwen voor heerlijke pannenkoeken, in de zomer op het terras en dan kan je er ook kanoën.

WIJ ZETTEN OOK VETTE PROJECTEN OP!

STADSAMBASSADEURS VAN UTREG