sophie van haren

Leeftijd: 22
Wijk: Zuilen
Beroep: Recent afgestudeerd Communication & Multimedia Design

Wie ben ik?
Een klein beetje een outsider die het liefst luistert naar je vaders favoriete muziek uit de jaren 60 en 70. Ik ben een dromer en een idealist geïnteresseerd in ethiek. En die interesse in waarden en normen, neem ik mee in mijn rol als digital designer. Ik geloof in samenwerking en in alles wat ik toevoeg aan deze wereld probeer ik de gebruiker of toeschouwer mee te nemen in het proces. Mijn hart ligt in de muziek en kunst waar ik actief ben in de bandjescultuur en als hobby fotografeer en illustreer.

Waarom ben ik ambassadeur van Utrecht?
Ik ben nog maar kort geleden van een Rotterdammer in een Utrechter veranderd en het interessante is hoe deze twee dicht bij elkaar liggende steden toch een compleet ander gevoel en identiteit hebben. Ik merkte dat ik in Utrecht heel snel verbinding vond door de mensen, de sfeer, innovatie en vele kleine ondernemingen. Dit inspireerde mij zodanig, dat het me enorm tof leek om met Thirty030 die verbinding tussen jongeren verder te ontwikkelen! Daarnaast zijn jongeren masters in het meegaan met de tijd, maar zijn ze ook bewust van wat alle nieuwe (digitale) ontwikkelingen voor hen betekenen? En lukt het nog om bij je eigen keuzes en waarden te blijven staan als jongere, zonder invloeden van buitenaf? Aandacht voor het effect van de digitalisering op jongeren vind ik een belangrijk punt en neem ik ook graag mee in mijn stadsambassadeurschap.

Wat moet iedereen in Utrecht gezien of bezocht hebben?
Mijn favoriete plekken zijn toch wel de toevalligheden die Utrecht zo eigen maken. Zoals de lichtjes van de boten in de Veilinghaven wanneer je er ‘s avonds langs fietst. De heerlijke koffiegeur van de Douwe Egberts fabriek die met de juiste windrichting mijn wijk binnen slipt. De vlindertuin in het Maximapark met duizenden bloemen en waar het ineens muisstil is. Of de zonsondergang op een zomerse avond aan de Munt. Als je Utrecht bezoekt, let dan op de kleine details. Die zorgen namelijk voor het Utrechtse gevoel.

WIJ ZETTEN OOK VETTE PROJECTEN OP!

STADSAMBASSADEURS VAN UTREG