SANDER BROUWER

Leeftijd: 31
Wijk: Lunetten
Beroep: Leraarondersteuner/Rapper/Organisator van Nietmachine en Kumpuland

Wie ben ik?
Mijn naam is Sander Brouwer, maar sommige zullen mij kennen als STEEP. Dit is mijn artiestennaam en handig als tweede naam, aangezien er altijd wel een andere Sander van de partij is (I see you Sander Kester ❤️). Dit jaar ben ik begonnen als leraarondersteuner van de bovenbouw, op basisschool De Ontdekkingsreis in Driebergen. Om volwaardig basisschoolleerkracht te worden ben ik met de deeltijd PABO begonnen op de Marnix academie in Utrecht.
Ook organiseer ik hiphopevenementen, waaronder in De Helling, genaamd Nietmachine. Verder ben ik nu ook bezig met het organiseren van Kumpuland. Dit is een Indisch Cultureel Festival in Lombok, wat op 18/19 juni gaat plaatsvinden in het Stadsklooster en in cultureel café Kopi Susu. 

Waarom ben ik ambassadeur?
Als jong en onbezonnen jochie nam ik vroeger al regelmatig de trein van Deventer naar Utrecht. Al gauw was ik verkocht aan de romantische stad met de Dom en de grachten. Wat in eerste instantie mijn aandacht trok, was de Utrechtse hiphopscene. Ik denk nog steeds aan de Stropstrikkers, wanneer ik een Broodje Mario haal. Dit wordt mijn stad. Mijn thuis. Mijn uitvalsbasis en mijn hometown, dacht ik toen. Sinds de zomer van 2013 ben ik hier gaan studeren en komen wonen.
Naast al het rappen, ben ik vanaf 2017 ook gaan organiseren. Eerst mijn eigen releaseparties, maar daarna ook Nietmachine. Utrecht verdient een sterke, diverse en inclusieve hiphopscene. Ik ben dan ook blij dat er steeds meer gebeurt en het steeds professioneler wordt. Als artiest, organisator en ambassadeur van deze mooie stad, wil ik hier een bijdrage aan leveren🔥.
Verder denk en help ik graag mee, daar waar ik kan, met alle andere mooie projecten!

Wat moet iedereen in Utrecht gezien of bezocht hebben?
Utrecht is een heerlijke stad om in te verdwalen. Eigenlijk moet iedereen lekker zelf op ontdekkingstocht, maar ik zal alvast een paar favoriete plekjes verklappen. Wil je poolen in een voormalig zwembad? Ga naar Ozebi. Lees of schrijf je graag? Ga naar de Boekenbar. Benieuwd naar alle wereldreligies? In Zuilen vind je elke kerk, tempel of synagoge, die je maar kunt bedenken. Maar mijn meest favoriete plek, blijft toch wel De Springhaver. Café, restaurant en filmhuis. Ik houd van Utrecht ❤️.

 

WIJ ZETTEN OOK VETTE PROJECTEN OP!

STADSAMBASSADEURS VAN UTREG