MIEK BOVERHUIS

Leeftijd: 19
Wijk: Dichterswijk
Studie: 
Interdisciplinaire Sociale Wetenschap 

Wie ben ik?
Mijn naam is Miek, geboren en getogen Utrechter uit de Dichterswijk. In de coronatijd startte ik met de studie interdisciplinaire sociale wetenschap aan de Universiteit Utrecht, waar ik mij vooral focus op jeugd en cultuur. Maar toen alle lessen online werden gegeven is de stad mijn beste vriend geworden. Ik stopte met mijn carrière als voetbalster en startte met elke dag een rondje lopen langs de singel of door de steegjes van de binnenstad. Maar wanneer alles weer open is ben ik toch het liefst te vinden in een kringloop, Tivoli, of de stamkroeg van mijn ouders: Springhaver, waar ik ook graag naar de film ga!

Waarom ben ik ambassadeur van Utrecht?
Met mijn 030 ketting om mijn hals, vaak tussen de middag een broodje Mario langs de gracht, in het weekend naar de bloemenmarkt, soms een appelbol bij Graaf Floris met oma, een drankje bij Walden met vrienden en voor de zoveelste keer genieten van het Centraal Museum met weer een leuke tentoonstelling, voel ik me thuis in Utrecht! Omdat de stad veel voor me betekent, is het ook fijn om er nog meer onderdeel van uit te maken. Betrokken zijn op elkaar, mensen samenbrengen, van elkaar leren en elkaar verder brengen binnen deze mooie stad, is waar ik, als stadsambassadeur, graag een steentje aan bijdraag!

Wat moet iedereen in Utrecht gezien of bezocht hebben?
De tuin van het centraal museum! Na je museumbezoek kun je daar in de binnentuin nagenieten met koffie en taart. Maar ook zonder museumbezoek ben je er altijd welkom om van de zon te genieten. Aanrader!

WIJ ZETTEN OOK VETTE PROJECTEN OP!

STADSAMBASSADEURS VAN UTREG