Lotte dijkstra

Leeftijd: 25
Wijk: Ondiep
Beroep: Illustrator, Beeldend verteller

Wie ben ik?
Ik ben Lotte Dijkstra, 5 jaar geleden naar Utrecht verhuisd vanuit Brabant (‘s-Hertogenbosch) en langzaam geworteld in deze fijne stad. Ik ben een nuchtere dromer, een ietwat verlegen grappenmaker die spreekt in beelden en op het podium of in de spotlight pas echt ontdooid. Een grote/kleine meid vol grappige tegenstellingen. Ik ben veel te vinden op mijn atelier bij het Griftpark en woon in een fijn huis met vier leuke huisgenoten in Ondiep. Ik houd van theater, lezen, tuinieren, feest vieren, sporten, design en mijn kat Oeteltje. In 2020 studeerde ik af als illustrator aan de HKU en sindsdien ben ik werkzaam als tekenaar, ik ben iedere dag bezig met verbeelden, creëren, maken en vertellen. Humor staat eigenlijk altijd centraal in alles wat ik aanvlieg en maak, soms ligt het er dik bovenop een andere keer is het subtiel aanwezig en voor de toeschouwer nauwelijks zichtbaar. Ik probeer me te begeven in het gebied tussen absurdisme en herkenbaarheid in. Daar gebeuren interessante dingen.

Waarom ben ik ambassadeur van Utrecht?
Graag zou ik wat terug doen voor de stad waar ik met zoveel plezier woon en werk. Thirty030 kwam via verschillende wegen op mijn pad. Als iets je begint op te vallen dan is dat niet voor niets. Het leek me sowieso leuk om nieuwe mensen te leren kennen van mijn eigen leeftijd uit mijn eigen stadsie. Ik ben goed in sparren en denk graag mee met andere. Ik denk wel dat ik mensen nodig heb om aangezwengeld te worden, maar als ik eenmaal loop dan houd ik niet meer op. Ik zal andere opzoeken om samen projecten mee op te zetten of me in te zetten voor andere hun project. Ik ben erg dienstbaar en vanuit mijn werk gewend om in opdracht te werken, ik denk dat ik een fijne partner ben om mee samen te werken en op het creatieve vlak heb ik echt iets waardevols toe te voegen.

Wat moet iedereen in Utrecht gezien of bezocht hebben?
Ik hang zelf graag rond in de Voorstraat, alles is daar eigenlijk leuk. Je kan er stil gaan staan en er is super veel te zien. Ik ga graag eten bij Anan Saigon, daar kan je heel lekker vegetarisch eten in een kleurrijke omgeving. Het werftheater vind ik ook een hele bijzondere en leuke plek in utrecht, super intiem om daar naar een voorstelling te gaan kijken, je zit bijna bij de artiest op schoot.

WIJ ZETTEN OOK VETTE PROJECTEN OP!

STADSAMBASSADEURS VAN UTREG