lena timmermans

Ambassadeur: januari 2022 tot december 2023
Wijk: Binnenstad

Wie ben ik?
Ik ben Helena-Alexandra, maar ze kennen mij als Lena. Geboren en getogen in het mooie Utrecht om vervolgens in de voetstappen van mijn vader te treden als ‘’de eeuwige student in Utrecht’’. Ook mag ik mij, dankzij moeders, een trotse Russin noemen. En deze combinatie heeft gezorgd voor mijn onstilbare honger naar gezelligheid, feestjes en mooie mensen om mij heen. Ik omring mij maar al te graag met de vrolijkheid van het leven.  Het studentenleven bestaat alleen niet alleen uit feestjes, er hoort ook gestudeerd te worden. Na het afronden van mijn HBO en Premaster ben ik recent begonnen met de master marketing management. Ik ben een enthousiast, ondernemend en ietwat impulsief persoon die daardoor altijd wel iets onder handen heeft, lekker druk en divers! 

Waarom ben ik ambassadeur van Utrecht?
Utrecht heeft mij al sinds jongs af aan mooie ervaringen, hilarische herinneringen en vele prachtige vriendschappen opgeleverd. Het was tijd om de stad die mij dat heeft gegeven wat terug te geven. De afgelopen periode werd ik mij bewust van de dingen die ik belangrijk vind in het leven en waarvoor ik mij graag voor wil inzetten, die perfect aansluiten op de pijlers van Thirthy030 ; inclusiviteit, duurzaamheid en creativiteit. Helaas onderwerpen die nog vaak als onbelangrijk worden weggeschoven door desinteresse of onwetendheid. Hier ben ik dan zelf ook schuldig aan geweest, maar ik heb mijn stem ontwikkeld en het is tijd om deze te laten horen! Dit met de hoop ook andere Utrechters bewust en geïnteresseerd te maken. Want juist die aspecten vormen de basis van een prachtig Utrecht.

Wat moet iedereen in Utrecht gezien of bezocht hebben?
Iedereen zou Utrecht eens écht gezien moeten hebben. Ik vind het heerlijk om op een rustige dag te gaan wandelen en eens niet vooruit te kijken. Kijk omhoog, kijk opzij, kijk gewoon even om je heen waar je loopt of sta even stil. Utrecht heeft zo ontzettend veel geschiedenis verborgen zitten in huizen, stukjes van de gracht en zelfs de stoep waar je normaliter gewoon overheen banjert. 

Neem een andere afslag en je ziet op de gevels van de huizen wat voor winkels er vroeger hebben gezeten. Duik even dat onbekende steegje in en je staat opeens in een prachtige binnentuin. Bekijk de panden van top tot teen en je bent een stukje Utrechtse geschiedenis rijker. Je raakt in ieder geval niet snel uitgekeken.

WIJ ZETTEN OOK VETTE PROJECTEN OP!

STADSAMBASSADEURS VAN UTREG