femke hoppenbrouwer

Leeftijd: 22
Wijk: Watervogelenbuurt/Vaartsche Rijn
Beroep: 
Concept designer & Reclame creatief

Wie ben ik?
Zie je ooit een knalroze trolley in de supermarkt met een meid ernaast? That’s me! Ik ben Femke, 22 jaar, en Utrechtenaar sinds ik 4 verjaardagskaarsjes uitblies 🙂 Ik ben een creatief en sociaal persoon dat in is voor babbels met iedereen.

Op moment ga ik door het leven als concept designer en reclame creatief; en na de zomer van 2021 neem ik weer plaats in de schoolbanken voor mijn master Social Design aan de Dutch Design Academy. Concepten die ik bedenk gaan vaak over sociale vraagtukken en maatschappelijke problemen, die ik doorvertaal in een luchtig jasje en met een vleug humor. Wat mij daarbij het meest inspireert? De straat: denk aan rariteiten die ik al fotograferend spot; de grote hoeveelheid Utrechtse deuren met briefjes omdat de bel het niet doet; en straatpraatjes die ik maak met nieuwe vrienden (bij voorkeur 80-plussers). Ze zetten me aan het denken waarom dingen zijn zoals ze zijn. En wat er eventueel aan toegevoegd kan worden.

Waarom ben ik ambassadeur van Utrecht?
Nu ik stadsambassadeur ben wil ik niet alleen concepten geïnspireerd óp de stad maken, maar ook vóór de stad. En bovenal mét de stad [hierbij hoort even een cheesy eindquote]: want als elke soort Utrechtenaar met een eigen zaklamp de stad zou belichten, vormen we samen de spotlight die Utrecht verdient.

Wat moet iedereen in Utrecht gezien of bezocht hebben?
Een echte plek, of beter gezegd ‘ervaring’ die je niet kan missen is dat ene bruine café bij jou om de hoek. Misschien niet de stamkroeg waar je normaal gesproken aan de bar hangt. Maar wel eentje waar iedereen, die je niet kent, in is om eens effe goed te kletsen. Dé plek waar een en al echt Utrechts bloed doorheenstroomt!

WIJ ZETTEN OOK VETTE PROJECTEN OP!

STADSAMBASSADEURS VAN UTREG

Home

Kom in contact met ons via

INFO@THIRTY030.NL

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

Log in as an administrator and view the Instagram Feed settings page for more details.