DANICA VAN ZYL

Leeftijd: 26
Wijk: Lunetten

Wie ben ik?
Ik ben Danica, 26 en uiteraard wonende in Utrecht. In lunetten om precies te zijn. Ik ben op het moment door alles rondom corona een beetje overal en nergens aan het werk. Ik heb wel een verleden in de horeca en ik ben ook zeker van plan om daar weer naar terug te keren zodra alles weer een beetje gedaald is. Voor de rest houd ik me op dit moment bezig met verschillende dingen rondom mentale gezondheid. Zo ben ik net aangesloten bij de stichting zelfbeschadiging en ben ik ambassadeur voor mentale gezondheid bij luister eens. Verder houd ik van een goed feestje, ben ik altijd te peilen voor een lekker glas wijn en vind ik het heerlijk om uitgebreid te koken voor mijn vrienden.

Waarom ben ik ambassadeur van Utrecht?
Vanaf de eerste keer dat ik in Utrecht was, zo een 12 jaar geleden was ik verliefd op deze stad en wist ik dat ik hier zou wonen, kosten wat het kost. Nou zo gezegd zo gedaan en ik ben zeker van plan om voorlopig nog even te blijven. Het lijkt me ontzettend leuk om de stad net wat meer te geven dan het al krijgt. Als ik bijvoorbeeld kijk naar de buurt waar ik zelf woon (lunetten) ben ik van mening dat daar aan gewerkt mag worden om het een mooie eigen identiteit te geven.

Wat moet iedereen in Utrecht gezien of bezocht hebben?
Als eerste vind ik de charme van de stad zelf fantastisch. Ik vind zelf dat er een bepaalde sweet spot is rond een uur of 5 uur ’s ochtends. Als ik op dat moment door de stad fiets dan voelt het alsof de stad van mij is, zo helemaal alleen langs de grachten als de vogeltjes net ontwaken. Verder ben ik erg fan van wijnbar VinVin. Daar is altijd wel een lekker glas wijn te vinden en een goed praatje, of voor de liefhebbers van bier zou ik de Zaak aanraden voor dat heerlijke huiskamer gevoel. Als je toch de drukte van de stad wilt ontsnappen dan raad ik Amelisweerd aan. Heerlijk om te kunnen wandelen of te kanoën en daarna lekker koffie te halen bij de Veldkeuken.

WIJ ZETTEN OOK VETTE PROJECTEN OP!

STADSAMBASSADEURS VAN UTREG