Damier boeren

Leeftijd: 27
Wijk: Overvecht Noord
Beroep: Masterscriptie Culturele Antropologie

Wie ben ik?
Ik ben Damir Boeren, zoon van Michael Boeren en geboren als 16de generatie van het Baronisch boeren geslacht, dat staat vast. Maar wie ik daar omheen ben, dat vind ik niet te vangen in specifieke hobby’s of beroepen. Op het zijn van een masterstudent na dan, want dat staat ook vast. Maar wie ik verder ben, daar ben ik nog niet over uit. Wel heb ik ideeën over wat ik zou willen zijn. Zo heb ik nu het idee om de disciplines die ik gestudeerd heb (Bedrijfskunde en Culturele Antropologie) samen te voegen tot de functietitel bedrijfsantropoloog. Met als missie om het bedrijfsleven humaner te maken. Daarnaast zou ik ook graag een artiest zijn. Hier werk ik naartoe door mijn eerder geschreven gedichtenbundel, begeleid door een fusion van soul/jazz&hiphop muziek, te vertalen naar een album.  Normaal gesproken combineer ik dit met een wekelijkse creative popping dansles en zangles. Met als idee om uiteindelijk de wereld te laten meegenieten van de verhalen die ik te vertellen heb.

Waarom ben ik ambassadeur van Utrecht?
Omdat de stad een enorm belangrijk stukje stadscultuur dreigt kwijt te raken, namelijk het Utrechts dialect. Mijn missie als stadsambassadeur is om iedereen de mogelijkheid te bieden om van het dialect te kunnen genieten. Concreet betekent dit dat mijn ambassadeursschap pas geslaagd is als er in de binnenstad bibliotheek aan de Neude een in Utrechts dialect geschreven boek te huren valt.

Wat moet iedereen in Utrecht gezien of bezocht hebben?
Heb je al wel eens de lichtjesroute (Trajectum Lumen) gelopen door de binnenstad? Wat ik je aanraad is om tijdens de route goed om je heen te kijken. De binnenstad heeft namelijk prachtige muurschilderingen in de openbare ruimte aangebracht. Het voelt voor mij net alsof je door een openluchtmuseum loopt. Tijdens de route kom je oa langs de Zadelstraat. Daar in het midden van de straat vind je banketbakkerij Theo Blom. Deze patisserie is al sinds begin vorige eeuw in Utrecht gevestigd en heeft een verscheidenheid aan Utrechtse delicatesse ontwikkeld. Zo ook mijn absolute favoriet! Namelijk een groot uitgevallen bonbon van pure chocolade met romige chocolade vulling, genaamd domtorentje, check it out!

STADSAMBASSADEURS VAN UTREG