Bente van Hintum

Leeftijd: 26
Wijk: Vogelenbuurt
Beroep: Contentspecialist 

Wie ben ik?
Overdag ben ik contentspecialist en help ik organisaties bij de opbouw van een ijzersterke communicatiestrategie. ‘S avonds organiseer ik feestjes met vinylplaatjes voor jong en oud(er): Vinylgarten. En zet ik me in voor m’n stadsie bij Thirty030. O, en ik houd van speciaalbier. Vééél speciaalbier (tip: Brothers in Law, Blond). Grote kans dat je me tegenkomt hardlopend langs de singel, genietend van het zonnetje bij de Nijverheid, Butter Paneer Masala etend bij Krishna Villa’s, meezingend in de Tivoli of onderuitgezakt in de Louis Hartlooper.

Waarom ben ik ambassadeur van Utrecht?
Utreg is me stadsie! Blij ben ik daarom dat ik mijzelf voor het tweede jaar op rij stadsambassadeur van Utrecht mag noemen. Wonend op het meest idyllische plekje van Vogelenbuurt (keizersgracht) ben ik nog lang niet van plan uit Utrecht te vertrekken. Maar wat maakt Utrecht nou Utrecht? De stad heeft gebouwen, stoepen en grachten maar mensen maken de stad. En al die mensen, feestconcepten, plekken en initiatieven die Utrecht net dat beetje meer karakter geven, verdienen wat mij betreft meer aandacht. En ik zet me daar graag voor in.

Wat moet iedereen in Utrecht gezien of bezocht hebben?
Heb je de treinwagon op het Westplein al eens zien staan? En vroeg je je af wat dat was? Dat is Perron West. Een initiatief van een groepje buurtbewoners uit Lombok. Perron West is een ontmoetingsplek waar je kunt vergaderen, activiteiten kunt organiseren en maandelijks de stiltecoupé (de silent disco) kunt bezoeken. Het doel van Perron West is om Lombok nog socialer, duurzamer en leuker te maken. En ik kom er als ex-Lombokker nog al te graag. Zie ik je een keer in de stiltecoupé?

WIJ ZETTEN OOK VETTE PROJECTEN OP!

STADSAMBASSADEURS VAN UTREG