Parking Paradise 

Aanschouw de schoonheid van ons ouwe Grachie in ons mooie stadsie!

Ons initiatief Parking Paradise tovert twee parkeerplaatsen aan de Oudegracht om naar een geparkeerd paradijs. In plaats van stilstaand ‘blik’ willen wij de vrijgekomen ruimte gebruiken om het water (weer) te aanschouwen, groen en kleur toe te voegen aan het straatbeeld en Utrechters een klein stadspodium bieden. Dit paradijs staat in juni 2022 op de Oudegracht.

Bram (30); “Eigenlijk een heel gek idee, dat één van onze mooiste pronkstukken van de stad beperkt te beleven is. Tijdens een wandeling langs de Oudegracht realiseerden we ons dat de geparkeerde auto’s compleet het contact tussen de Utrechter en het water verbreekt. Zonde! We zouden deze publieke ruimte en historische straat veel beter kunnen gebruiken.” 

Parking Paradise aanschouwt, verbindt en geeft kleur. Het ontwerp bestaat uit twee delen die op verschillende manieren aan elkaar gekoppeld kunnen worden. Het frame is een vrolijke pergolaconstructie die de ruimte van een geparkeerde auto markeert. Circa 10m2, net zo groot als een studentenkamer! En een stadspodium biedt voor Utrechters. De tweede module zijn twee U-vormige plantenbakken waarop met de voetjes in het gras gezeten kan worden en een blik op het water ontstaat.

 

 

 

HET DOEL 

Parking Paradise draagt bij aan de bewustwording van stadsbewoners en -bezoekers hoeveel ruimte een auto inneemt. Utrecht groeit uit haar voegen en de ruimte in onze leefomgeving wordt steeds schaarser. Des te belangrijker dat we nadenken hoe we die openbare ruimte gezamenlijk gebruiken, helemaal in ons mooie stadscentrum. Daarnaast herstelt het toerende Parking Paradise (tijdelijk) de verbinding tussen de voorbijganger en de historische Oudegracht doordat er geen auto’s meer staan tussen het water en de Utrechter. Het is tijd om weer trots te zijn op onze unieke Oudegracht en de schoonheid hiervan te aanschouwen!

Utrechts project

 

Parking Paradise is een lokaal Utrechts project. Het initiatief vloeit voort uit een aanvraag bij het gemeentelijke Initiatievenfonds. De constructie is gebouwd door Werkplaats Buurman en de bouwmaterialen worden zoveel mogelijk herbestemd. Er is nauw overleg geweest met het Wijkbureau Binnenstad en verschillende vakdisciplines van de Gemeente Utrecht. Ook is er contact geweest met Bewonersgroep Oudegracht Noord en -Zuid.

MEEDOEN, EEN LEUK IDEE OF IETS ANDERS?

MAIL ONS VIA INFO@THIRTY030.NL

STADSAMBASSADEURS VAN UTREG