Milou van Hirtum

Leeftijd: 23
Wijk: Rivierenwijk
Beroep: Journalist, freelance podcast- en radiomaker, parttime koffietjes- en broodjesmaker

Wie ben ik?
Hoi! Mijn naam is Milou. Sinds 2017 woon ik in Utrecht, de stad waar ik mijn diploma Journalistiek behaalde, mijn beste vrienden leerde kennen en de stad waar ik voorlopig niet meer weg wil. Als podcast- en radiomaker houd ik mij bezig met superdiverse onderwerpen. Mijn aandacht laat écht niet meer los wanneer ik duik in kwesties over identiteit en (gender)ongelijkheid of wanneer iemand een uniek persoonlijk verhaal deelt.

Waarom ben ik ambassadeur van Utrecht?
Als ambassadeur van Utrecht wil ik ongelijkheid bestrijden en wil ik ervoor zorgen dat íedereen, ongeacht gender, huidskleur, inkomen en wat dan ook, zich welkom voelt en zichzelf kan zijn. Van nature – en vast ook wel door mijn opleidingsachtergrond – ben ik best wel kritisch op een heleboel dingen. Dit kan misschien ongezellig klinken, maar ik hoop met deze blik de Domstad een stukje veiliger, eerlijker en meer thuis te maken voor iedereen.

Wat moet iedereen in Utrecht gezien of bezocht hebben?
Minstens een keer per week ben ik te vinden in een van Utrechts gezellige filmhuizen. En welk van de inmiddels drie filmhuizen dit is, hangt altijd weer af van wat er draait (en gelukkig draait er van álles). Mijn favoriete buitenplek is het groene en kakelende Julianapark in Zuilen. Jarenlang was dit ‘mijn achtertuin’ waarin ik vele boeken heb uitgelezen, bomen beklom en madeliefketinkjes maakte. Inmiddels woon ik hier niet meer. Maar ik heb alpaca’s zien komen en kippen zien gaan, het Julianapark zal altijd blijven bestaan. Want met twintig minuutjes fietsen wandel ik zo weer naar binnen.

WIJ ZETTEN OOK VETTE PROJECTEN OP!

STADSAMBASSADEURS VAN UTREG