Nanna de Jong 2018-12-17T10:48:34+00:00

Nanna de Jong

Leeftijd: 27 jaar
Woonplaats: Utrecht

Illustrator

Wie ben je?
Een import Utrechter, een Friesin op dr. Martens, een plantenaanbidder, een ‘image activist’, een kind van 27, een cinefiel, een onrustige yogi, een verwarde kunstenaar, een predikende vegetariër, een boekenverslinder, een wierookkettingroker, een middagpersoon, een queerleader, een betaalde stadsbekladder, een “Alice in Wonderland”.

Waarom zit je in Thirty030?
Omdat ik vind dat Utrecht een schop onder z’n delicate derrière verdient! Met de rest van Thirty030 wil ik laten zien wat Utrecht allemaal in huis heeft. Wat er ligt te verstoffen op zolder, opgesloten zit in de kelder, groeit in de tuin en luidkeels staat te zingen in de douche. Ik wil een nieuw geluid laten horen en ik ben benieuwd naar de tegendraadse Utrechter! Een beetje rebelleren maar dan wel het handje van de gemeente vasthouden.

Wat is je favoriete plek in Utrecht?
De Savannah Bay. Queer safe space, feministische open mics, uitgesproken verkopers en natuurlijk prachtige boeken!

Wat inspireert je?
Je in een kronkel lachen, een buiging voor de minderheden maken of gewoon een handstand voor de dagelijkse wisseling van perspectief. Ik geniet van bewegingen in alle soorten en maten en vier op deze manier de vormen die het leven aan kan nemen. In een kleurrijk en speels handschrift druk ik op de zere plekken van politieke of culturele thema’s. Ik wil bewust maken maar ook vermaken. Een klein vingertje in de lucht maar gevolgd door een koprol!