Milou van Hirtum

Ambassadeur sinds: januari 2023
Wijk: Pijlsweerd
Beroep: Masterstudent Sociologie, freelance journalist, podcast- en radiomaker

Wie ben ik?
Hoi! Mijn naam is Milou. Sinds 2017 woon ik in Utrecht, de stad waar ik mijn diploma Journalistiek behaalde, mijn beste vrienden leerde kennen en de stad waar ik voorlopig niet meer weg wil. Als schrijvend journalist, podcast- en radiomaker houd ik mij bezig met diverse onderwerpen. Mijn aandacht laat écht niet meer los wanneer ik duik in kwesties over identiteit en (gender)ongelijkheid of wanneer iemand een uniek persoonlijk verhaal deelt.

Waarom ben ik ambassadeur van Utrecht?
Als ambassadeur van Utrecht wil ik ervoor zorgen dat iedereen zich hier welkom voelt en zichzelf kan zijn. Naar mijn idee hebben Utrecht en haar inwoners elkaar en de stad zoveel te bieden, meer dan ze zich waarschijnlijk realiseren. Ik wil verschillende groepen mensen met elkaar in gesprek laten gaan, zodat ideeën en culturen uitgewisseld kunnen worden. Op deze manier hoop ik op meer begrip voor elkaar en daarmee de Domstad een stukje veiliger, eerlijker en mooier te kunnen maken.

Wat moet iedereen in Utrecht gezien of bezocht hebben?
Bijna wekelijks ben ik te vinden in een van Utrechts gezellige filmhuizen. En welk van de drie filmhuizen dit is, hangt af van wat waar draait (en gelukkig draait er van álles). Het liefst wandel ik dan naar de film, langs de grachten, kijkend naar de Utrechters om me heen. Mijn favoriete chillspot ligt weer een stukje buiten de stad: het groene en kakelende Julianapark in Zuilen. Jarenlang was dit ‘mijn achtertuin’ waarin ik vele boeken heb uitgelezen, madeliefkettinkjes maakte en alpaca’s heb zien komen en kippen heb zien gaan (de Zuilenaar weet waar ik het over heb).

WIJ ZETTEN OOK VETTE PROJECTEN OP!

STADSAMBASSADEURS VAN UTREG