Mijke Langeveld

Ambassadeur: januari 2023 tot december 2023
Wijk: Binnenstad
Beroep:
Bachelor Humanistiek en werkend in de horeca

Wie ben ik?                                                       
Ik ben Mijke Langeveld, geboren in Utrecht maar opgegroeid in Zutphen. Inmiddels woon ik met heel veel plezier alweer zes jaar in Utrecht! Ik studeer Humanistiek, een studie waarbij alles draait om de mens en hoe zij het leven en de wereld ervaart. Daarnaast doe ik de minor Bestuurs- en Organisatiewetenschappen en daar wil ik ook een Master in gaan doen. Ik hou van eten en lekker het terras op gaan; gelukkig kan dat in Utrecht genoeg! Af en toe loop ik een rondje singel, heerlijk langs het water, veel honden spotten en sommige hardlopers twee keer tegenkomen die precies hetzelfde rondje rennen. Mijn leven speelt zich met name af in een soort driehoek tussen mijn huis op de Lange Nieuwstraat, mijn studie op Pieterskerkhof en mijn werk in de horeca bij Twintig op de Ganzenmarkt.

Waarom ben ik ambassadeur van Utrecht?
Ik heb me aangemeld als Stadsambassadeur, omdat ik het tijd vond om iets terug te geven aan de stad. Bij Thirty030 kan ik mijn passie voor het creëren van een menswaardige samenleving en mijn interesse voor bestuur en beleid perfect kwijt. Ik hou ervan om bezig te zijn met dingen die me aan het hart gaan. Ik woon in hartje centrum Utrecht en ik wil niets liever dan Utrecht nog mooier maken! Met name op het gebied van inclusiviteit en het laten horen van het jonge, gepassioneerde en betrokken geluid van Utrecht.

Wat moet iedereen in Utrecht gezien of bezocht hebben?
Loop eens door de Lange Nieuwstraat! Ik woon er al een tijdje zelf, maar telkens blijf ik nieuwe dingen ontdekken. Je loopt vanaf het Centraal Museum zo door naar het Domplein langs verschillende restaurants en cafés (o.a. Terroir, Syr, Drie Dorstige Herten, etc.), musea (o.a. Catharijneconvent, Fotodok, IMPAKT) maar ook langs de Oude Hortus, bijvoorbeeld. Neem dan ook gelijk een kijkje in wat zijstraatjes en ga op zoek naar verborgen parels zoals de Catharinatuintjes. Geniet van alle mooie panden die deze straat te bieden heeft!

WIJ ZETTEN OOK VETTE PROJECTEN OP!

STADSAMBASSADEURS VAN UTREG