Merijn Koops 2018-12-13T15:45:06+00:00

Merijn Koops

Leeftijd: 25
Woonplaats: Utrecht

Oprichter The Work Embassy, kok

Wie ben je?
Geboren en getogen in Utrecht, afgelopen jaren in Breda, België, London, Bonaire en Colombia gewoond maar nu weer terug in het fantastisch Utrecht! Na het atheneum de koksopleiding in Belgie gedaan, en de Hogere Hotelschool. Kortom een echte horeca-man. Mijn afstudeeropdracht is uitgegroeid tot mijn bedrijf: The Work Embassy, een internationaal hospitality recruitment bureau. Wij helpen restaurant, hotels met het vinden van talent binnen Europa en zorgen voor een mooie werkplek in Nederland. Hiernaast ben ik actief in de Slow Food Youth Network een jongeren beweging die zich inzet voor good clean and fair food. In mijn vrije tijd ben ik te vinden op een goed techno feestje of in een Aziatische snackbar.

Waarom zit je in Thirty030?
Het is inspirerend om met een groep jonge actieve Utrechters te denken over de toekomst van Utrecht. Heel mooi om te zien hoe de samenkomst van mensen uit verschillende disciplines zo’n bruisende, ambiteuze groep oplevert.

Wat is je favoriete plek in Utrecht en waarom?
Toko Mitra onderin op de Lange Viestraat, naast de Intertoys.
Hier eet je in de sfeer van TL-verlichting maar de soto ayam, tahu telor, tahu isu en lemper zijn te gruwelijk hier. Aanrader als je zint hebt in goed indisch eten.

Wat vind je minder aan Utrecht (en hoe zou dat beter kunnen)?
Ik vind niks stom aan Utrecht maar het nachtleven mist soms nog wel het een en ander. Het is een beetje lafjes, en voor een echt goed feestje moet je toch buiten de stad zijn. Al moet ik zeggen dat ik blij ben met een club zoals WAS. Er moet meer ruimte komen voor experimenten in het nachtleven van Utrecht.

https://www.theworkembassy.com/