Marjolein Hoogstraaten 2018-12-06T15:42:48+00:00

Marjolein Hoogstraaten

Leeftijd: 26
Woonplaats: Utrecht

Phd student Innovation Sciences Universiteit Utrecht

Wie ben je?
Ik ben Marjolein, PhD student bij het Sustainable Development Department van de Universiteit Utrecht. Ik ben een echte Amsterdammer maar woon inmiddels al ruim 6 jaar in Utrecht, momenteel met veel plezier in de altijd gezellige Schildersbuurt. Voor mijn onderzoek houd ik me bezig met duurzame innovatieprocessen en institutionele veranderingen binnen de gezondheidszorgsector. Daarnaast vind ik het heerlijk om met vrienden te eten, dansen en muziek te maken, loop ik hard door onze prachtige stad en ben ik in de zomer, als ik niet op reis ben, vrijwel dagelijks te vinden in één van de fijne plassen van Utrecht.

Waarom zit je in Thirty030?
De wetenschap is fantastisch, maar ik vind het leuk om middels Thirty030 naast het schrijven over, ook operationeel bezig te zijn met innovatie en daarnaast de toekomst van Utrecht. Daar komt bij dat het ontzettend leuk is om samen te kunnen werken met zo’n diverse en enthousiaste groep jonge mensen.

Wat is je favoriete plek in Utrecht en waarom?
Ook al is het eigenlijk nét buiten de stad Utrecht: Kasteel de Haar. Omdat het een prachtig kasteel is en ook de tuinen heerlijk zijn.

Jouw wens voor Utrecht?
Ik hoop dat Utrecht een voorbeeldfunctie uit kan dragen als groene, sociale en bovenal plezierige stad waar innovatie, vooruitgang, sociale waarden en diversiteit hoog in het vaandel staan.