Marijn sterre huijers

Ambassadeur sinds: januari 2024
Wijk: Lunetten
Beroep: 
Beleidsmedewerker bij de Rijksoverheid

Wie ben ik?
Ik ben Marijn Sterre, van origine Amsterdammer, maar na vijf jaar hier gewoond te hebben, ook een beetje Utrechter. Afgelopen zomer ben ik afgestudeerd van mijn master aan de UU en nu sinds 2024 werk ik aan beleid over digitalisering in het onderwijs. In mijn vrije tijd ben ik regelmatig in de keuken te vinden en tover ik allemaal vegan gerechten in elkaar. Ik heb zelfs een paar maanden bij een Indiase kookschool gespendeerd om mijn kookkunsten aan te scherpen. Daarnaast ben ik in Utrecht actief in de cultuursector, zowel als bezoeker als in de organisatie. Of dat nu bij concerten, films of clubs is. 

Waarom ben ik ambassadeur van Utrecht?
Bij mijn werk hou ik me al veel bezig met beleidsvoering om maatschappelijke vraagstukken aan te pakken. Deze vraagstukken zijn echter soms zo groot en complex waardoor het bij de Rijksoverheid een traag en langdurig proces kan zijn. Als stadsambassadeur hoop ik mijn bijdrage te kunnen leveren en kleine verbeteren teweeg te brengen, maar dan met een creatieve en positieve insteek. 

Wat moet iedereen in Utrecht gezien of bezocht hebben?
Sinds ik in Utrecht ben komen wonen, ben ik nooit meer uit Lunetten vertrokken. Hetgeen dat me zo aan de buurt aanspreekt is het dicht wonen bij de natuur. Amelisweerd, een prachtig landgoed aan de rand van de stad, is mijn echte go to als ik even mijn huis uit wil op een thuiswerkdag. In de zomer liggen de grasvelden vol met zonnebadende mensen en springen er kinderen van het bruggetje de Kromme Rijn in. En als je er dan bent, is het het zeker waard om even langs de Veldkeuken te gaan. In mijn opinie hebben ze daar het lekkerste brood van Utrecht! Maar je kunt er ook terecht voor een heerlijke lokale lunch of diner, een koffie to go of een product uit de landwinkel.

WIJ ZETTEN OOK VETTE PROJECTEN OP!

STADSAMBASSADEURS VAN UTREG