Mai Linh Ly 2018-12-06T15:40:33+00:00

Mai Linh Ly

Leeftijd: 27
Woonplaats: Utrecht

Docent Kunsteducatie bij HKU, oprichter Plantenasiel, beeldend kunstenaar

Wie ben je?
Op het moment staan er zo’n 112 planten in mijn huis. Dat is voor elke meter van de Dom wel 1 plant! En daar houdt het niet op, ik ben namelijk ook beheerder van Plantenasiel Houten. Waar er nog wel meer dan 112 planten staan! Ik red en verzorg niet alleen groen, maar ik maak het ook, in mijn atelier. Als beeldend kunstenaar is de natuur een van mijn grootste inspiratiebronnen. Naast tekeningen maken in mijn atelier ben ik ook kunstdocent. Ik geef les aan studenten op de HKU, op basisscholen in Utrecht en omgeving en aan volwassenen.

Waarom zit je in Thirty030?
Niks is zo inspirerend als verhalen van anderen. En ook al is het soms heel lekker om alleen op een eilandje te kloten, samen kan je zoveel meer! Door samen met mensen vanuit andere perspectieven te praten ontstaan er nieuwe mogelijkheden die je zelf nooit bedacht had kunnen hebben!

Waar kan je jou ’s nachts voor wakker maken?
Pad Thai van de Saowapa! Of eigenlijk alles wat ze op het menu hebben staan, yum!

Wat inspireert je?
Een gesprek met het buurjongentje van 6, kijken met cursisten naar hun net gemaakte tekening en het verhaal achter die oude plant bij jou op de vensterbank.

Jouw wens voor Utrecht?
Mijn Utrechtse oma zei altijd: “Te is nooit goed, behalve te-vreden en te Utrecht. Mijn wens is dan ook dat iedereen tevreden kan wonen, werken en zijn in Utrecht!