Lennard kamps

Ambassadeur sinds: juli 2023
Wijk: Museumkwartier
Beroep:
Lobbyist en leraar burgerschap

Wie ben ik?
Hoi! Ik ben Lennard en met trots mag ik mij Stadsambassadeur van Thirty030 noemen. Overdag zet ik me in als lobbyist bij Natuurmonumenten, waar ik mij inzet voor onze prachtige Nederlandse natuur. Daarnaast sta ik een dag per week voor de klas bij de Agatha Snellenschool, waar ik kinderen alles leer over burgerschap. Het combineren van deze twee banen geeft mij wat mij betreft het beste van beide werelden! Ik ben een nieuwsjunkie met een zwak voor alles wat met politiek en maatschappij te maken heeft – altijd klaar om te debatteren of mee te praten over de laatste ontwikkelingen.

Om te ontspannen zul je mij vooral zien sporten. Hockey bij HC Rijnvliet is mijn teamsport-uitlaatklep, terwijl ik bij Balanzs aan de Oudegracht wat meer tot rust kom met yoga. Daarnaast ben ik ook nog weleens bij Squash Utrecht te vinden en nergens kan ik mijn hoofd beter leeg mee maken dan met een rondje hardlopen langs de Utrechtse singels of in Amelisweerd.

Waarom ben ik ambassadeur van Utrecht?
Ik woon nu iets meer dan 10 jaar in Utrecht en vind het nog steeds een geweldige stad. Het heeft de charme van een kleine stad, maar tegelijkertijd is alles wat je in een grotere stad zou willen hier óók te vinden. Om ambassadeur van zo’n stad en al haar (jonge) inwoners te mogen zijn, leek me prachtig. Hopelijk kan ik zo bijdragen aan een nog leukere, groenere en aantrekkelijke stad.

Wat moet iedereen in Utrecht gezien of bezocht hebben?
In 10 jaar kom je op een hoop leuke plekken en het is dus lastig om keuzes te maken. Maar los van dat er een hele hoop leuke restaurants en cafe’s zijn zou ik zeggen: Ga een keer een (taal)cursus bij de Volksuniversiteit doen of kijk eens naar de brede selectie aan cursussen in toneel, theater, cabaret en meer bij Theaterschool Utrecht. Bestel je boeken voortaan bij Boekhandel Bijleveld, dat is een ontzettend leuke onafhankelijke boekwinkel en ze bezorgen gratis in Utrecht.

WIJ ZETTEN OOK VETTE PROJECTEN OP!

STADSAMBASSADEURS VAN UTREG