Kees Willems

Ambassadeur sinds: januari 2024
Wijk: Wittevrouwen
Beroep: 
Freelance filmmaker, cinematograaf en fotograaf

Wie ben ik?
Ik ben Kees Willems, geboren in Utrecht, kortstondig verhuisd naar Wijk bij Duurstede, maar al sinds mijn middelbare schooltijd weer (op)getogen in Utrecht. Ik ben opgeleid tot documentairemaker en cinematograaf, wat on-toevallig ook is waar ik mij nu professioneel mee bezig houdt. Als documentairemaker werk ik aan een documentaire over het zwarte gat na het afstuderen; als cinematograaf draai ik videoclips, commercials en documentaires. Ik heb met vier andere filmmakers onder de naam Beacon een maatschap gehuisd in de havenloods en woon tegenover de gezelligste boot van Utrecht aan de Wittevrouwensingel. Tijdens mijn studie heb ik een minor politicologie gedaan en volg ik al een tijd met passie nauwlettend de recentste ontwikkelingen rondom de ondergang van Zr.Ms. de Overheid. Daarnaast vertoon ik alle kenmerken van een stereotype alto, inclusief twee piercings in mijn rechteroor, een prijzige platenspeler die zelden gebruikt wordt, en handmatig gemalen koffie residu naast een Perzisch tapijt op de vloer.

Waarom ben ik ambassadeur van Utrecht?
Ik ben ambassadeur geworden om mijn politieke interesse en beeld-maak hard skills te combineren voor iets dat bijdraagt aan een socialer Utrecht.

Wat moet iedereen in Utrecht gezien of bezocht hebben?
Oef, de binnenstad alleen al is prachtig om doorheen te dwalen. Vergeet dan niet de kleine verborgen hofjes zoals het Abraham Dolehof, Andreashof, of de kloostertuin van de Dom! Je bevindt je dan in een oase van rust. Strijk daarna neer bij Keek voor de allerlekkerste taartjes. Oh en heb je tijd op vrijdag? Dan is er altijd een lunchpauze concert in Tivoli waar het Utrechtse talent zich laat zien, waanzinnig leuk!

WIJ ZETTEN OOK VETTE PROJECTEN OP!

STADSAMBASSADEURS VAN UTREG