Bram Bet (1989) houdt ervan om complexe zaken in begrijpelijke taal uit te leggen. Hij woont sinds 2007 in Utrecht, waar hij is gepromoveerd in natuurkunde en werkt als data scientist. Hij vindt alles leuk wat met fietsen te maken heeft.

We zitten allemaal thuis. Ik zit ook thuis en dat voelt een beetje alsof ik in een zwart gat gevallen ben. Begrijp me niet verkeerd, ik heb weinig te klagen. Ik werk niet in de frontlinie van de corona-oorlog, ik heb überhaupt nog een baan en die kan ik relatief goed vanaf mijn keukentafel uitvoeren. Maar wat me zwaar valt is dat er momenteel zo weinig is om naar uit te kijken. Geen Vuelta, geen wielrennen (op tv), geen weekendjes weg met vrienden, geen zomervakantie in het buitenland. Figuurlijk een zwart gat, waarbij de horizon bij de volgende persconferentie ligt. En eerlijk is eerlijk: dat zwarte gat was de afgelopen maanden al een rode draad voor me. 

Ik ben met een groep stadsambassadeurs van Thirty030 bezig met de voorbereiding van een TEDx Youth evenement in Utrecht: een conferentie waarin verschillende sprekers worden uitgenodigd om ‘de presentatie van hun leven’ te geven over hun gebied van expertise, over een bepaald project, of iets waarvan zij vinden dat het ‘een idee is dat verspreid moet worden’.

Het thema van dit evenement draait allemaal om te voorkomen dat je in een zwart gat valt: het moment dat jonge mensen (20-30) kunnen ervaren na afstuderen, wanneer je wordt ‘vrijgelaten’ om je eigen weg in het leven te vinden. Onder het thema ‘Hacking Happiness’ krijgen studenten tips om hun carrière te plannen, worden mensen geïnspireerd die op het punt staan aan die reis te beginnen of die hun koers willen veranderen. De sprekers op dit evenement vertellen over de weg die ze voor zichzelf hebben bepaald om niet in het zwarte gat te vallen; over hoe ze dat pad hebben gekozen of hoe het is als die keuze voor je wordt gemaakt. We mikten op 500 bezoekers…

We zijn echter niet van plan om ook dit evenement in het zwarte gat te laten vallen. Om het Hacking Happiness event toch door te kunnen laten hebben we het over een andere boeg gegooid: het wordt een van de eerste TEDx-events die volledig online plaatsvinden. Om het Utrechts te maken zullen we het evenement live-streamen vanaf een markante locatie in Utrecht!

Ben jij bezig in dit zwarte gat te vallen, zit je er middenin, of ben je er net uitgeklommen? Dan mag je dit Utrechtse TEDx-event absoluut niet missen!


Hou de komende tijd de kanalen van Thirty030 in de gaten voor meer informatie.