Gilles Bierling

Ambassadeur sinds: januari 2023
Wijk: Ondiep
Beroep:
Trainee bij de Provincie Zuid-Holland

Wie ben ik?                                                                                                  Ik ben Gilles, een enthousiaste, ietwat chaotische geboren en getogen Utrechter die het liefst tegen alles ja zou zeggen. Ik leef voor muziek, random muziekfeitjes, vinyl, muziek maken en vooral ook festivals en concerten bezoeken. Dat gaat je alleen niet in de koude kleren zitten qua kosten en daarom werk ik op het moment als trainee voor de Provincie Zuid-Holland, waar ik me met mijn andere passies kan bezighouden: water, verduurzaming en klimaatadaptatie/-mitigatie. Ik heb zeven jaar met heel veel plezier in Nijmegen gewoond en gestudeerd, maar het Utrechtse trok toch teveel aan mij. Daarom ben ik sinds twee jaar weer terug op het oude nest! Op zaterdagen ben ik vaak te vinden bij mijn voetbalclub, VSC, waar ik in een leuk vriendenteam de conditie ook nog een beetje op peil houd.

Waarom ben ik ambassadeur van Utrecht?
Ik vind het heel gaaf dat ik de kans heb gekregen om me in te zetten voor de toekomst van Zuid-Holland, maar waarom eigenlijk niet ook iets doen voor Utrecht? Met die gedachte in mijn hoofd kwam ik bij Thirty030 terecht. Een fantastische kans om ook iets bij te dragen aan de stad die mij heeft grootgebracht en na zeven jaar afwezigheid weer heeft omarmd. Daarnaast krijg ik bij Thirty ook de kans om me in te zetten voor andere zaken die ik belangrijk en leuk vind. Hier kan ik meedenken over de culturele sector in Utrecht, of over het welzijn onder jongeren in de stad. Dit zijn zaken die mij wel aan het hart gaan, maar niet in mijn werk naar voren komen. Via Thirty kan ik daar gelukkig wel iets mee!

Wat moet iedereen in Utrecht gezien of bezocht hebben?
Poeh, Utrecht heeft zo waanzinnig veel te bieden dat het lastig is dit in één alinea te proppen. Als ik dan toch wat plaatsen aan moet wijzen, zouden dat de Werkspoorkathedraal zijn (een fantastisch oud pand met nu een brouwerij, maar ook een van de leukste clubs van Utrecht, de WAS), Tivoli als absolute muziektempel van Utrecht, de Maarsseveense Plassen in de zomer of met een bootje een rondje singel maken met een biertje erbij.

WIJ ZETTEN OOK VETTE PROJECTEN OP!

STADSAMBASSADEURS VAN UTREG