Daan Broekman 2018-12-04T11:14:54+00:00

Daan Broekman

Leeftijd: 26
Woonplaats: Utrecht

Eigenaar Broekman & De Rode Winkel.

Wie ben je?

Ik ben Daan Broekman, zoon van een Utrechtse ondernemersfamilie. Ik voel mij echt een Utrechter, tijdens mijn middelbare school tijd zat ik op het St Gregorius in het centrum, woon nu midden in het centrum en zit op zondag op de Bunnikside. Samen met mijn broer en zus ben ik mede-eigenaar van Thom Broekman en De Rode Winkel. Een meer Utrechtse winkelier vind je niet, al 181 jaar in het centrum van Utrecht. Ik ben een Utrechter die open staat voor verandering, samenwerkingen en vind het heerlijk om over Utrecht te praten.

Waarom zit je in Thirty030?
Ik vind dat jonge Utrechters een uitgesproken mening mogen hebben over Utrecht. Oude Utrechters kunnen lekker klagen. Het klagen klink soms leuk – en dan doel ik op het accent – maar er komen weinig ideeën echt snel van de grond.
Jonge Utrechters kunnen elkaar vaker ontmoeten. Er zijn veel clubjes met oudere Utrechters, maar niet echt een clubje met jonge Utrechters. Als een van de bekendste winkeliers van Utrecht wil ik daar mijn steentje aan bijdragen.

Waar kan je jou ’s nachts voor wakker maken?
Voor een Broodje Ben. Iedereen kent deze kraam op de Oudegracht. Of voor een Broodje Passie op het station bij Broodje Gerrie, echt een aanrader.